torsdag den 1. marts 2012

Besøg fra det kolde nord

Endelig oprinder dagen, hvor vi skal have besøg fra det kolde nord. Vi har glædet os så meget til et frisk pust fra Odense fjord og vi bliver på ingen måde skuffede. Dagen før vi får besøg er vi selv på visit. Vi tager ind på Peterspladsen for at se paven optræde, som Marius så smukt formulerer det.
Paven taler i et lille kvarters tid og alle på pladsen hylder ham, klapper og hujer. Mange har endda bannere med og de danser glade omkring.
Vores tilgang til oplevelsen er nok en smule ...anderledes.

Vores gæster ankommer søndag aften 1 1/2 time senere end vi havde forventet. Vi havde forventet, at de ville sms'e os, men deres danske telefoner var desværre ikke helt i harmoni med det italienske, og stakkels Sille og Henrik måtte gå rundt og lede efter Alma med al deres oppakning. Godt det lykkedes til sidst. Vi kommer sent i seng og næste dag slapper vi af og nyder solen.
Tirsdag springer vi friske og frejdige ind i vores lejede Fiat 500 og drøner langsomt ind til Rom.
Det er meget overvældende at køre rundt i Rom, hvor italienerne har deres helt egen opfattelse af hvad det vil sige, at følge trafikken. Henrik klarer det til UG, men han er glad for, at det ikke er noget vi skal hver dag. De andre dage tager vi metroen og det er kun da vi tager til Pompeij Fiat'en kommer i brug igen.

Frokost ved Colosseum

Her lytter vi interesserede til hvad audioguiden fortæller os om Colosseum.


Der er
mange forskellige måder at tjene til føden på. Her er en mand, der lever af at skrælle gulerødder.
Det er helt utroligt, hvad Vatikanstaten har fået samlet af smukke kostbarheder igennem årene. Her er bare en lille bid af loftet og et paparazzi glimt fra det sixtinske kapel.
Sille og Marius tager turen hele vejen op i kuplen. Udsigten er fantastisk.På en båd er der altid små uforudsete overraskelser, og an af dem opstår, da det lykkedes Signe at stoppe vaske så gevaldigt, at de skrappeste kemikalier ikke engang kan gøre noget ved sagen. Det betyder, at vasken er ubehjælpeligt stoppet halvdelen af den tid vi har gæster. Dybt suk. Vasken er dog oppe og køre igen...

Ingen kommentarer: