lørdag den 2. juni 2012

Net-stinenser

Mandag d. 21. maj 2012

Rhône-floden omkring kilometer mærke nummer 40. Regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn, regn. REGN!!

Ingen vind og ingen trafik. Vi glæder os så meget til at komme hjem i øjeblikket, så i sludder og regn sejler vi afsted i den fugtige båd Alma. Vi er praktisk klædt på og sørger for at holde humøret højt ved hjælp af 300 podcasts med ”De sorte spejdere”, der måske er det sjoveste og mest ondskabsfulde program, der er kommet ud af P3. ”I dag hedder jeg ikke Kylling, i dag hedder jeg Gokkeline! Jeg skal med ud i skoven og lege med jer to!


Jeg gider ikke at svømme selv, mor.

Onsdag d. 23. maj 2012
Givors

Ingen sejlads i dag. Efter 3 dage i streg med heldagsregn er det endelig blevet opholdsvejr. Desværre betyder det, at Rhônen løber hurtigere end nogensinde. Vi ligger i Givors, som vi har besøgt før, og vi tager en slapper. Vandstanden i floden er allerede aftaget meget da aftenen falder på. Nu står den på hygge, popcorn, slik og film. Ja, vi kan næsten ikke vente med at komme hjem, men vi synes selv vi får det bedste ud af det.

Lørdag d. 26. maj 2012

Nord for Lyon

Så snart vi slår øjnene op kigger vi ud på floden. Der kommer en anden sejlbåd sejlende. Det er den første vi har set i et par dage. Efter regnen sejlede vi, torsdag d. 24. afsted, men det burde vi måske nok ikke. Der er så meget strøm i floden, at når motoren kører på de 2.000 omdrejninger, som den plejer, så ligger vi stille og kommer ingen vegne. Ikke nok med, at vi brænder en helt enorm mængde diesel af, vi kommer så godt som ingen vegne. Da dagen endelig er slut er vi kommet 29 km i løbet af 7 ½ time. Det vil sige, at vi har sejlet mindre end 4 km/t. Helt uacceptabelt. Når vi kommer til en bro må vi holde fast i roret og så slingrer båden ellers der ud af med 1,5 knob.


Lyon

På et tidspunkt kommer der en pêniche imod os, en stor båd, der sejler lastet med mange ton. Det betyder, at vi må vende om på en tallerken i løbet af et øjeblik, hvilket er svært med al den strøm i floden. Da vi kommer til en gammel sluse, der ikke længere er i brug beslutter vi os for, at det er bedst for vores helbred at lægge til der ind til floden har lagt sig.


Den gamle sluse nord for Lyon

Selvom man ligger og venter på godt vejr kan man jo godt lave noget god mad.
Helt fantastisk smukt og lidt skræmmende vejrfænomen. Det trak over og forsvandt faktisk igen efter en lille halv times tid.Det er ikke nemt at tage billeder af lyn, det er som om de bevæger sig...lynhurtigt.Pinsedag, d. 27. maj tikkede dette billede ind på telefonen. Marius' gutter er ved at gøre klar til at tage til "Vi rocker" i Tusindårsskoven. Læg mærke til billeder på bordet foran Thomas. Det er et billede, som Marius gav alle sine søskende et år til jul, så de altid kunne tage det frem og tænke på ham.

Onsdag d. 30. maj 2012

Seurre

Dagen i går stod nok mest i afføringens tegn. Signe skal tømme lokum, noget hun ikke gør så tit, og det ender da også med at hun har…tjah…lort over det hele! Senere sidder vi så og nyder en stille og fredelig aften, solen er ved at gå ned og vi sukker tilfredse, da det betyder, at vi efter en lang dags sejlads i bagende sol, kan trække vejret nogenlunde frit igen. Temperaturen om dagen er omkring de 30° C og efter 8-9 timer på floderne er vi temmelig sprøde på overfladen. Her sidder vi så og nyder aftenen, da en fugl vælger at skide lige ned i hovedet på Signe. Hun afholder kort EM i hystade, som en kær veninde en gang kaldte det, hvilket vist er ret underholdende for andre både i nærheden. Nå, men hun trængte da vist også til et bad ;-)


Smuk redebygger på Saonen, godt det ikke var den, der sked fruen i hovedet. Kan man ane, at det er en stork?

Vores flodsejlads er rigtig skøn og vi har lært at finde nogle gratis pladser at overnatte på. Det er godt for pengepungen. Vores solpaneler kan holde os nogenlunde med strøm så længe al elektronik lades op imens vi sejler og motoren kører. Det betyder, at computeren kan give os 2-3 afsnit af ”Criminal Minds” og så plejer vi at falde i søvn imens den løber tør for strøm de næste afsnit. Der er nu ikke noget som et godt mord at sove på.

Til gengæld er vi så blevet enormt gode til etagevask, da vi ikke kommer i havn så tit. Man kan sagtens føle sig nyvasket efter tre dage så længe man har fået lidt vand i hovedet både morgen og aften. Dagen igennem plasker vi vores tøj til med vand for at kunne holde en nogenlunde kropstemperatur. 

Dagen starter lidt hektisk da vi skal lægge fra. Den havn vi ligger i er langt mere strømfyldt end først beregnet og vi må have hjælp fra nogle andre bådejere for at komme ud. Det er ikke lige nemt når man sejler rundt med en båd, der er bygget til havsejlads og derfor ikke har så megen motorkraft. Vi er ellers ved at være ret gode til at manøvrere den tunge dame.

Vi går i havn forholdsvist tidligt og bruger resten af dagen på skjoldet. Heden er svær og den regnbyge, der dukker op ud på eftermiddagen er ikke så dum. Den tager toppen af varmen og en del pollen falder til jorden. Aftenen er smuk og vi glæder os over at have besluttet at holde sejl-fri i morgen. Tror at dagen skal bruges på at se på den lille by Seurre, der efter sigende skulle være smuk og charmerende og kunne dateres tilbage til før Kr.f. Om ikke andet kan det være de har is og måske en café med wi-fi. Vi er ved at få abstinenser af ikke at kunne komme på nettet.

Ingen kommentarer: