tirsdag den 24. januar 2012

Endelig internet

Tirsdag d. 20. december 2011 – d. 5. januar 2012

Turen fra Frankrig starter klokken halv otte om morgenen og vi bliver hentet i Kastrup omkring klokken 5 af Signes far. Da vi kommer ind på gårdspladsen fornemmer vi, at der er noget i gære og det går op for os, at det er begge vores familier, der er samlede for at byde os velkommen hjem. Der var dækket op med alt hvad vores udhungrede franske hjerter kunne begære af ting og sager, der hører til en god klassisk julefrokost.

Juleaftens midtpunkt, den Salling'gensiske families nyeste medlem, Carla Salling...det er hende med den lyserøde sut...

De 16 dage vi er i Danmark er fuldkommen booket op, der er minimum to aftaler hver dag og vi er helt vildt glade for at se både familier og venner og får fejret jul og nytår med bravur. Der bliver både danset om juletræ og der bliver danset salsa og vi får besøgt en masse venner og veninder og alle deres skønne børn.

1. juledag, Ellen og Sara leger med Ellens nye Barbie-hus.

Carla knock-out'er sin farmand

Og 2. juledag er Carla atter i centrum, her er den dejlige i gang med julebordet.

I julen havde Maja og Samuel besøg fra Spanien, Juan og Eliana, de var også med nytårsaften.

Eliana lærer Signe at danse salsa.

Klokken slår tolv og der lyder de smukkeste toner overalt på Tanggården.

To smukke skabninger, der kom til verden i julen, og som vi også var så heldige, at nå at se imens i var hjemme, Claudia og Jespers Alba og Mikkel.Superhyggeligt besøg hos Thomas og Pernille og deres to skønne døtre, Signe og Kanja.

Eskil på sin fine julegave. Da vi var på besøg viste han sig rigtig og gik indtil flere skridt rundt i stuen.


En af de mere kedelige oplevelser sker, da vi sidder og arbejder med vores økonomi og desværre finder ud af, at vi ikke er lavet af penge. Det er en streg i regningen, men efter nogle dage lykkedes det for os at få skilt tingene ad og finde ud af hvad vi kan. Det ser ud som om vi må se os nødsaget til at vende næsen hjem et par måneder før end vi tidligere havde regnet med og i sidste ende beslutter vi os for, at det er helt i orden.

Fredag d. 6. januar 2012

N 43° 08.184’
E 006° 22.527’

Turen tilbage til Le Lavandou er ikke helt så spændende og glædesfuld, som turen fra Le Lavandou og til Danmark. Tiden i Danmark har været helt fantastisk og vi er en smule mutte over at skulle tilbage. Vi ankommer torsdag aften, spiser og der går ikke lang tid før vi atter nyder tosomheden.

Allerede dagen efter, fredag, bliver vores tosomhed afløst af noget helt andet. Vi har taget vores store tasker på ryggen (!) og er draget mod supermarkedet. Vi møder Humberto, som vi har lært at kende hernede da vi ankom. Han bliver himmelhenrykt, da han ser os og inviterer på mad og vin om aftenen. Ham og hans veninde, Mylene, havde regnet med, at var taget længere sydpå på nuværende tidspunkt og derfor vil han gerne overraske hende med vores selskab om aftenen.

Det er helt fantastisk at se Mylenes reaktion, da vi ringer på hendes dør om aftenen. Hun tager hænderne op foran ansigtet og bakker hele vejen ind i stuen igen imens hun kommer med en masse franske udbrud. Man kan selvfølgelig aldrig være helt sikker, men vi har valgt at tolke det som glæde. For at være høflige har vi taget to af Signes tegninger med som vært/værtindegaver og de vækker mildest talt begejstring.

Marius og en gæst, der var til stede hos Mylene.
Mylene, Marius, Signe og Humberto.

Aftenen er skøn og ikke nok med at vi får snakket på fransk-dansk-engelsk, så bliver vi også fodret med foie gras, escargots (vinbjergsnegle) ost og en masse skiveskåret kød fra alle mulige dyr. Senere på aftenen bliver vi kørt ned på stambaren Cirkus, hvor vi får serveret øl i spandevis. Da vi tog fra Danmark var vi begge klar over, at vores bælte måtte strammes en del, men med sådan nogle venner er det jo let nok at spare ;-) Vi er naturligvis meget taknemmelige, men aftenen bliver kun endnu bedre, da Humberto beder Signe om at tegne en tegning specielt til ham.

Da morgenen gryr ligger vi og snorksover og det fortsætter vi med til langt op ad dagen imens vi drømmer om gode venner, god mad og gode gamle Danmark.

2 kommentarer:

Vita sagde ...

Det var dog en dejlig fortælling om jul og nytår. Godt at se at I har det godt. Godt også lige at få på det rene hvem der var hvem af Carla og mig. Hvad så...hvor længe varer internettet,kan man måske bruge Skype for en gang skyld.
Ha det nu rigtig godt videre frem. kh og kram fra far P og mor Vita

Havkajak.net sagde ...

Hej I to søfarende,

Det var godt at I havde en god tur til gamle DK. Husk nu at nyde hvert sekund af resten af Jeres tur. Té Jer tossede og syng en sang for lærken.. eller bare én af mågerne. Hils blæksprutterne!

Knus,
Thomas