mandag den 29. august 2011

Like a bat out of Amsterdam

Mandag d. 29. August 2011

Vi tager afsted tidligt i dag efter Marius kun har fået 1 kop kaffe. Noget, der sker meget sjældent, men efter vores fridag i går er vi begge ivrige efter at komme videre. Vi har ikke bestilt andet end at sove hele dagen og nu vil vi videre ned ad Maas, eller op ad, som det jo faktisk er.

Efter de næsten 14 dage i Amsterdam, hvor vi havde besøg af Mattis og René + en gang forkølelse med der til hørende ondt i halsen og en hoste, der har fået os begge til at lyde som søløver, er vi overstadige for at være på vej igen.

Vi synes vi har fået det ud af Amsterdam som vi kunne. Kanalrundfarten tog Marius og René sig af imens Mattis og Signe shoppede, vi fik set det berømte og berygtede Red Light District, hvor kvinderne står i vinduerne som om de var varer i en butik og sælger sig selv, vi fik gået ture, set gadekunstnere, vi var på coffee-shop, på Torture-museum, Stedelijk – museet for moderne kunst – og vi fik drukket en masse øl. Vi nåede også ud og spise nogle gange, en gang på en indonesisk restaurant, hvor vi fik serveret en ordentlig omgang reistaffel, og en gang fik vi vietnamesisk, det var den aften, hvor Mattis og René skulle hjem bagefter. Den vietnamesiske restaurant var vi så begejstrede for, at vi vendte tilbage da vi atter var blevet nogenlunde raske.

Signe er kreativ/et rodehoved.

Det har krævet noget ekstra, at skulle i gang igen, for vi har været trætte og helt nede på energi efter sygdommen. Da vi endelig var klar til at skulle have masten af måtte ham kranføreren udsætte det en dag pga. dødsfald i familien.

Torsdag d. 25. august fik vi så endelig lagt masten ned på Alma.

Masten tages af Alma.

Vi måler nu 330 cm, lidt for højt til at gå under broerne i Utrecht, så vi sejlede udenom. Ham, der skulle hjælpe os med at få masten lagt ned var et fæ. Han blev ved med at fortælle os, at det jo altså var en sejlbåd vi havde og derfor skulle vi jo sejle udenom og ikke gennem Europa på floder og kanaler. Da han havde gentaget det indtil flere gange begyndte vi at lave øjne til hinanden bag om ryggen på ham, som et par skolebørn.

Marius betaler bromanden i en hollandsk træsko.

Den første aften vi var afsted på Rijnkanalen lagde vi til ved bredden ved nogle pæle, der var der til formålet. Hele vejen langs kanalen var der pladser skiltet med: 3 x 24 Uur, og det kostede ikke noget. Meget rart efter alle de penge vi havde lagt i Amsterdam. Her var smukt og tyst og om aftenen efter maden spillede en på nabobåden harmonika og vi nød at være små 13 km. fra Amsterdam med al dens støj og larm.

Torsdag d. 26. august gik med at glo lige direkte ind i folks stuer. Hele vejen langs Rijnkanalen boede folk helt ud til vandet.

Endnu en nat kunne gå gå lige ind til bredden og binde os fast.

Lørdag nåede vi ud på floden Waal. Den var bred og vi fik en masse medstrøm. Ikke længe efter skulle vi sluses videre ud på floden Maas. Maas var heldigvis ikke helt så bred og også noget mere rolig og meget smuk. Vi lagde os for svaj i en lille indsø tæt på Lithse Ham.

Aftenen blev brugt på at fejre, at vi nu begge følte, at vi var kommet afsted sådan rigtigt. Det var det her vi havde gået og knoklet for de mange kolde vintermåneder hjemme i Danmark. Alle de måneder, hvor vi havde måtte undvære hinanden i hverdagene og hvor vi havde ringet til hinanden og forsikret hinanden om, at det kun var for en kort periode. Endelig har sliddet båret frugt og vi er afsted på vores drømmerejse.

4 kommentarer:

vita sagde ...

Hvor dejligt at I er kommet videre nu. Det ser rigtig hyggeligt ud. Det var også rigtig dejligt at tale med jer og se jer via skype. Det glæder vi os til en anden dag. Ha det nu rigtig godt pas godt på jer og kom godt videre. Kh mor Vita og far Per

Perle sagde ...

Hei Signe & Marius.
Husker dere oss - "Perle" Bavaria 39 fra Norge. Vi lå ved siden av dere i Odense rett før avreisen.
Vi følger med på alt dere skriver og hygger oss ordentlig med ord og bilder!
Gratulerer som ektepar og langseilere. Bryllupsbildene var fine.
Fint at dere skriver så detaljert hvor dere drar, det gir oss en mulighet til å følge turen deres på Google Earth. God tur videre og skriv ofte.
Hilsen Unniog Thorstein i Perle.

mor Alice sagde ...

Hej Marius og Signe.
Dejligt for jer, at I nu føler, I er kommet afsted - og kan fejre det!
Men hvor mange gange har I egentlig fejret det?
Herhjemme synes vi, I har været afsted længe, og vi for længe siden fejrede jeres afrejse - savner jer allerede..
Men det er rigtig godt at høre, I nyder turen!! Kan I fortsat have en god tur.
Knus fra Alice.

HEFA sagde ...

Også en hilsen fra det mørke Jylland... helt bogstaveligt med sorte skyer og skybrud i en uendelighed. Heldigvis skal jeg cykle i Frankrig i næste uge, så jeg glæder mig til en lille bid sommer mere. Fortsat god tur, det er hyggeligt "at være med" på turen. Helle