lørdag den 10. september 2011

Man må sno sig

Tirsdag d. 6. september 2011.

Vi får Belgiens nationalret, moules et frites i Port de Statte.

Udsigten fra svævebanen.

Dinant, Belgien.Ålen blev paneret og stegt en halv time efter den blev hevet op af Meuse floden. Aftensmaden kom til at koste os 7 euro den dag. Der er stadig masser af ål i fryseren. Det var ikke os selv, der fangede den, men en lokal mand.


Når man ikke har en vaskemaskine kan der nogle gange gå lang tid før man får taget sig sammen til at få gjort noget ved det. Efter at have ignoreret tøjbunken i over en måned når vi i dag et sted hen, hvor det heldigvis ikke koster det hvide ud af øjnene, også bliver der ellers vasket.

Vi befinder os i en lille havn i Revin. Her er smukke omgivelser, grønne bjerge, vaskemaskiner, rare mennesker og så lige regnvejr. Vi er ved at gøre os klar til at skulle indtage Paris. I morgen, d. 7. september lægger vi til i Charleville-Mézières og tager dagen efter et tog ind til lysene og kærlighedens by og prøver alt det der fine med rindende vand.

Vi har undersøgt om vi kan komme til at stemme og det ser ud til, at vi skal møde op på den danske ambassade i Paris og give vores besyv med i demokratiets navn.

Vi har efterhånden været afsted i to måneder og det er som om omgivelserne bare er blevet ved med at blive smukkere og mere indtagende. Det kan slet ikke beskrives hvor smukt det er at sejle afsted op ad floden med mange hundrede meter stejle bjerge, der skråner op på begge sider af floden. Om aftenen er vi helt ødelagte i vores nakker af at stirre på alt det smukke og har lidt ondt i ørerne af motoren, der går i 6-8 timer hver dag.

Det er ikke nødvendigvis dyrt at sejle gennem Europa. Mange steder kan man bare smide båden uden at skulle betale noget – det gælder selvfølgelig ikke havnene, og indtil videre er det vores erfaring, at havnene heller ikke er ret dyre i hvert tilfælde ikke i Frankrig.

Sluserne er der rigtig mange af og vi er ved at være ret gode til dem efterhånden. Vi har fået en fjernbetjeningen til dem, så vi kan åbne dem, selv sejle ind og sluse. Det er ret smart.

2 kommentarer:

Havkajak.net sagde ...

Tak for indsigt :-)

I aften står den på Grill med René og måske Mattis, hvis han kan rydde kalenderen :-)

Knus!

Mor Vita sagde ...

Hej med jer!
Det er rigtig dejligt at høre nyt fra jer og endnu mere dejligt at I har det så godt. Vi har lige talt om at I har haft 2. mdr. bryllupsdag hold op hvor går tiden dog hurtig. I morgen søndag skal vi jo til lille Carlas barnedåb i Frederiksberg Kirke. Desværre uden jer, men så må vi "nøjes" med Sara og Jesper. Ha det nu rigtig godt og nyd Paris. Kh fra Per og Vita